...

ICT Tips voor ZZP’ers

Als ZZP’er of freelancer ben je niet alleen de baas over je eigen bedrijf, maar ook over alle cruciale aspecten ervan. Terwijl velen denken aan boekhouding en verzekeringen, wordt ICT vaak over het hoofd gezien.

Of je nu volledig wordt uitgerust door een opdrachtgever of zelf de touwtjes in handen hebt, met deze tips til je als ZZP’er jouw ICT-voorzieningen naar een hoger niveau!

Gebruik Veilige Wachtwoorden

Het lijkt enorm voor de hand liggend, maar het wordt nog veel te vaak vergeten: gebruik veilige wachtwoorden!

Het beste is om voor elk account een uniek wachtwoord te gebruiken. Hiermee voorkom je dat een inbreuk op één account gevolgen heeft voor andere account.

Een sterk wachtwoord maak je door onderstaande elementen te combineren:

  • Kleine letters (a-z)
  • Hoofdletters (A-Z)
  • Cijfers (0-9)
  • Speciale tekens (zoals: #$%&*?)

Hoe langer, hoe sterker het wachtwoord is. Probeer dan ook om wachtwoordzinnen te gebruiken, met bovenstaande onderdelen erin. Bijvoorbeeld: E3nH3leG03deM0rgen!

Je kunt het beste een passwordmanager gebruiken zodat je enorm complexe wachtwoorden kunt toepassen zonder dat je die zelf hoeft te onthouden. Bekende passwordmanagers zijn 1Password, Keeper en Bitwarden.

Verander je wachtwoord regelmatig. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van de complexiteit van je wachtwoord. Hoe sterker het wachtwoord, hoe minder vaak je het moet veranderen. Als je een sterk wachtwoord gebruikt, is het eens in het half jaar aanpassen van je wachtwoord een goede vuistregel.

Maak Back-Ups

Heb je er al eens over nagedacht wat de gevolgen zijn als je jouw belangrijke bestanden en gegevens kwijtraakt? Het is een horrorscenario wat je enorm veel tijd en geld kan gaan kosten, maar gelukkig is er een oplossing: back-ups!

Een back-up is een reservekopie die je maakt van bestanden en/of systemen die belangrijk voor je zijn. Denk hierbij aan klantbestanden, dossiers, foto’s, bedrijfsdocumenten en administratie.

Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken. Zo kun je handmatig je belangrijke bestanden kopiëren naar een USB-stick of externe harde schijf of sla je kopieën op in een cloudopslag zoals Microsoft OneDrive en Google Drive.

Dat lijken vaak prima oplossingen, en in sommige gevallen is dat ook wel zo. Echter is het slechts een deel van een complete back-upstrategie. Want wat doe je als je fysieke back-up (harde schijf of USB-stick) gestolen wordt of verloren gaat bij brand? En wat doe je als je een back-up vanaf je cloudopslag niet kunt herstellen omdat de provider geen back-up maakt?

Scheffer Solutions biedt complete back-upoplossingen welke al beschikbaar zijn vanaf €5,- per maand. Heb je interesse? Neem contact met ons op zodat we kunnen kijken wat er bij jou past.

Update je Software

Software updates bevatten wijzigingen die het functioneren van software verbeteren, problemen verhelpen én te beveiliging verbeteren/beveiligingslekken dichten.

Je kunt je dus wel voorstellen dat het ontzettend belangrijk is om je software te updaten wanneer dit mogelijk is. Vaak krijg je hier automatisch een notificatie van, maar het is goed om dit zelf af en toe te controleren.

Zelf bieden we een oplossing waarmee we de systemen van onze klanten op afstand updaten buiten werktijd, zodat de gebruikers hier geen last van hebben als ze proberen te werken. Benieuwd naar wat we hierin voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Houd Werk en Privé Gescheiden

Indien je werk het toelaat is het goed om het gescheiden te houden van privé. Een goede manier om dit te doen, is door je privételefoonnummer niet aan je klanten te geven.

Dit kun je doen door een zakelijk nummer aan te maken met een VoIP-oplossing. In dat geval heb je een vast (lokaal of 085) nummer, welke je kunt doorschakelen naar je privé nummer. Hierdoor hebben je zakelijke relaties niet jouw privé telefoonnummer, maar kunnen ze je wel bereiken zonder dat je aparte telefoons of meerdere SIM-kaarten hoeft te gebruiken. Op je vaste nummer stel je vervolgens in dat relaties je alleen kunnen bereiken binnen je werktijden, zodat je na het werk niet door ze gestoord kan worden.

Schakel Hulp van een Specialist in

Weet je niet zo goed hoe je deze tips zelf kunt toepassen? Geen paniek!

Om oplossingen te realiseren die het beste passen bij jouw situatie raden we je aan om een specialist in te schakelen.

Een specialist heeft vaak een stuk minder tijd nodig om jouw ICT te optimaliseren en heeft tips welke alleen voor jou van toepassing zijn.

Scheffer Solutions ontzorgt ZZP’ers volledig op het gebied van ICT zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business:

  • Inrichten en beveiliging van e-mailboxen;
  • Opzetten van een Microsoft Office omgeving;
  • Het ontwerpen en beheren van een geautomatiseerde back-upstrategie;
  • Beveiliging van persoonlijke en gedeelde apparaten;
  • Inrichten van zakelijke telefonie.
systeembeheer

BENIEUWD NAAR DE OPTIES?

ZO GAAN WE VAN START!

Elk bedrijf is anders. Om ICT optimaal te kunnen benutten moet dit dan ook aangepast worden aan jullie bedrijf en processen.

Ben je benieuwd naar wat we voor jullie kunnen betekenen? Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in. Eén van onze experts vertelt graag over hoe we ICT kunnen inzetten om jullie bedrijf te laten groeien én wat de investering is.

BENIEUWD NAAR DE OPTIES?

ZO GAAN WE VAN START!

Elk bedrijf is anders. Om ICT optimaal te kunnen benutten moet dit dan ook aangepast worden aan jullie bedrijf en processen.

Ben je benieuwd naar wat we voor jullie kunnen betekenen? Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in. Eén van onze experts vertelt graag over hoe we ICT kunnen inzetten om jullie bedrijf te laten groeien én wat de investering is.

Heb je deze blogs al gelezen?

Digitale Werkplek

ICT Tips voor ZZP’ers

Als ZZP’er of freelancer ben je niet alleen de baas over je eigen bedrijf, maar ook over alle cruciale aspecten ervan. Terwijl velen denken aan boekhouding en verzekeringen, wordt ICT vaak over het hoofd gezien.

Of je nu volledig wordt uitgerust door een opdrachtgever of zelf de touwtjes in handen hebt, met deze tips til je als ZZP’er jouw ICT-voorzieningen naar een hoger niveau!

LEES MEER »

SYSTEEMBEHEERSKOSTEN BEREKENEN

Als je deze calculator invult ontvang je direct de geschatte maandelijkse kosten voor het uitbesteden van systeembeheer aan Scheffer Solutions.

VoIP-telefonie is niet altijd afhankelijk van het aantal gebruikers, bijvoorbeeld als niet iedereen belt of als er slechts 1 telefoon op kantoor aanwezig is. In dergelijke gevallen kun je het best contact met ons opnemen via 085-1092100, zodat we de kosten voor een maatwerkpakket kunnen toesturen.
Compleet: 1 telefoonnummer inbegrepen, alle telefoniemodules inbegrepen, onbeperkt bellen, koppelen met 3 toestellen
Basis: 1 telefoonnummer inbegrepen, koppelen met 1 toestel Maatwerk: Buiten de standaardpakketten om is er veel maatwerk mogelijk. Zo kunnen we buitenlandse en servicetelefoonnummers koppelen, is het mogelijk om Microsoft Teams te koppelen aan de telefonie-omgeving én kunnen we een pakket naar jullie wensen bouwen voor de meest interessante prijs.
We adviseren om minimaal het antiviruspakket te selecteren voor de beveiliging van werkplekken.
Met e-mailbeveiliging worden uw e-mailboxen nóg beter beschermd door geavanceerdere phishing herkenning.
Het grootste zwaktepunt in cyberbeveiliging is de gebruiker zelf. Hierom adviseren we om voor alle gebruikers het awareness (bewustwordings) programma met phishing simulaties in te schakelen om ze te kunnen trainen zodat ze dreigingen kunnen herkennen.
Een back-up oplossing is belangrijk omdat data daarmee hersteld kan worden als dit (om wat voor reden dan ook) verloren is gegaan. Indien jullie Microsoft 365 licenties gebruiken is de Microsoft 365 back-up de goedkoopste en beste oplossing. Back-ups maken van de computers is een alternatieve oplossing, welke wat prijziger is.
Basis: Wachtwoord resets, monitoring en respons, maandelijkse back-up controle. Compleet: Alles van Basis, onbeperkt ondersteuning op afstand en locatie (indien nodig) en wekelijkse back-up controle

SERVICEDESK

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 op
085-1092100

ONDERSTEUNING OP AFSTAND

Download de ondersteuningssoftware door op één van de onderstaande knoppen te klikken.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.